perjantai 31. toukokuuta 2013

Verkot veteen eli verkostoja kaivataan

Torstain 30.5. työpaikkakierros saapui päivätoimintakeskus Purjeeseen ja kaupungin varikolle. Ajatuksia, keskustelua, ideoita ja verkostoitumisen kaipuuta. Siitä oli tämä JHL:n Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanjapäivä tehty.

 Jututin sekä Maija Auvista järjestöpalveluyksiköstä että aluepäällikkö Kirsti Koskista päivän kulusta. Välillä on myönteistä se, että esiin ei noussut mitään aivan erityisiä murheita. Ay-toiminnassa monesti tuntuu olevan niin, että "ei-uutisia" tarkoittaa "hyviä uutisia". Jos on murheita ja ongelmia, ne nousevat kyllä äkkiä esiin.

Toki näilläkin työpaikoilla parennettavaa ja työntekijöillä asioita, mutta isompaa ei tällä kertaa tullut esiin.Vastaanottokin työpaikoilla oli, jo totutun, myönteinen. Maija Auvinen: "Tuli sillä tavalla positiivinen olo, ettei tullut sellaista tunnelmaa, että meidän toivottaisiin poistuvan."

Esiin nousi kuitenkin kysymyksiä määräaikaisuuksista. Purjeessa mietitytti lisäksi se, koska päästään nyt käytössä olevista evakkotiloista normaaleihin tiloihin takaisin.

Varikolla oli tiedotettu esimerkillisellä tavalla kampanjan tulosta työpaikalle. Julisteet olivat näkyvillä paikoilla ja luottamusmies oli kertonut käytännössä kaikille kahvitauosta ja siitä, että JHL:n väkeä tulee paikalle.

Erityisenä asiana nousi esiin se, että toivottiin parempaa verkostoitumista oman ammattikunnan ja ammatillisen viiteryhmän kanssa. Toivomus tuli kuntouttavan työtoiminnan puolelta, mutta sama pätee varmasti monella muullakin alalla. Tässä haastetta - ja tärkeää tekemistä - liiton ammatilliselle toiminnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti