maanantai 13. toukokuuta 2013

Kaskinen tarjoaa osa-aikaisille kesätöitä 7 euron tuntipalkalla

Kunnissa säästetään, se on tullut työpaikkakierroksella selväksi. Yhtä selväksi on tullut se, että säästämisessä vain mielikuvitus näyttää olevan rajana. Kaskisten kunnassa on käynnissä vähintään erikoinen tapaus. Siellä tarjotaan kunnan osa-aikaistetuille työntekijöille kesätöitä - kesätyöläisten palkalla.

Kaskisissa on menossa säästökuuri. Sen johdosta on tehty päätös, että kunnan työntekijöitä osa-aikaistetaan 50% työaikaan. Osa-aikaisuuden on tarkoitus alkaa 1.6.

Tämän päätöksen jälkeen tuli tieto, että kunta tarjoaa kuitenkin myös kesätöitä. Tämä on ristiriidassa osa-aikaistamisen kanssa. Seuraavaksi tiedotettiin, että myös näillä osa-aikaistettaville on mahdollisuus hakea noita kesätöitä. Jos niihin tulee valittua, niistä maksetaan kesätyöläisen 7 euron tuntipalkka.

Eli Kaskisissa voisi syntyä tilanne, jossa työntekijä saa ensin puolet päivästä normaalia palkkaa ja siirtyy sitten tekemään pienemmällä palkalla kesätöitä. Tämä ei liene käytännössä mahdollista, vaikka tällaista kunta yrittääkin nyt virallisena linjanaan tarjota.

On toki arvokasta, että nuorille tarjotaan kesätöitä. Yhtä arvokasta ei ole se, että kesätöistä kilpailevat myös kunnan vakituiset, vastikään osa-aikaistetut työntekijät, joita ei olisi alun alkaenkaan pitänyt osa-aikaistaa, jos töitä kerran on.

Tapauksessa on muitakin outoja piirteitä. Vahvistamattoman tiedon mukaan päätös tästä operaatiosta olisi tehty kunnanvaltuuston iltakoulussa. Se onkin mielenkiintoinen valtuuston iltakoulu, joka ylipäätään tekee päätöksiä - ja vielä tällaisessa asiassa.

Tällaisia tapahtuu kunnallisessa työelämässä Suomessa keväällä 2013. Ei pitäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti