maanantai 27. toukokuuta 2013

Tervetuloa meidän telttaan!

Päivän kohteina Vesanto ja Tervo. Kirjasto ja palvelukeskus. Puhetta, ihmisiä, mielipiteitä, aurinkoa ja näkemyksiä. Niistä oli tämä kampanjapäivä tehty. Yksi kiertueen hienoimpia taukoja vietettiin tänään Tervossa, johon paikallinen puuhaihminen oli järjestänyt teltan pihalle tauon viettämistä varten.

Vesannon kirjaston väkeä
Suomessa keskustellaan nykyään paljon eläkkeistä ja eläkeiästä. Tätä sivuttiin myös Vesannon kirjastossa käydyissä keskusteluissa. Ennen kaikkea nousi kuitenkin esiin se, että on hyvä, että nykyisessä järjestelmässä on joustoa. Tässä tapauksessa mielipiteen toi esiin työntekijä, joka oli jo päättänyt ettei jää eläkkeelle ensimmäisessä mahdollisessa tilaisuudessa.

Kirjastolla puhuttiin myös ammattiyhdistystoiminnasta. Sikäläisillä toimijoilla oli kova huoli siitä, miten toiminnan käy nykyisen aktiivisukupolven jäädessä pois. " Onko niin, että nuoremmalla porukalla ei into riitä?", oli esiin noussut kysymys. Olisiko Vesantoon vinkkejä, tai muuten mielipiteitä asiasta?

Jokainen tässä kampanjassa tehty vieraily on ollut ainutkertainen ja hieno kokemus. Oman loistavan lisänsä nähin kokemuksiin lisäsi Tervo ja paikalliset aktiivit. Siellä ei oltu tyydytty ottamaan kiertäjiä vastaan normaaleissa taukotiloissa. Sen sijaan pihalle oli järjestetty teltta kahvipöytineen kaikkineen.

Tervon puuhanainen, tsv Marja Nissinen
Siinä oli sitten loistava paikka ottaa vastaan useammankin työpisteen väkeä ja käydä näiden kanssa keskusteluja. Paikalle poikkesi kunnan johtoakin, joka viestitti, että yhteistyö JHL:n ja muiden ammattijärjestöjen kanssa on tärkeää ja paikallisesti myös toimivaa.

Tervossa on juuri tehty mm. iso ponnistus työsuojelupuolella, kun riskien kartoitus on saatu tehtyä loppuun.

Tänään kierroksella olivat menossa aluetoimitsija Merja Kaarlela ja järjestötoimitsija Tanja Vornanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti