tiistai 21. toukokuuta 2013

Hyvää työpäivää Itä-Suomi!

Eilen saatiin JHL:n Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanja käyntiin Itä-Suomen aluetoimiston alueella. Nyt käynnistyi kiertueen 4. vaihe. Tavoitin aamusta aluepäällikkö Kirsti Koskisen puhelimitse ja pääsin kyselemään, millaisella tunnelmalla ja aiheilla liikkelle lähdettiin.

Kuopion vaakuna
Tämän tyyppisen kiertämisen ja läsnäolon tarve on tullut jo aiemminkin selväksi. Tätä vahvistaa edelleen se, että myös Kirsti kertoi tunnelman olleen hyvä ja että heidät oli otettu ilolla vastaan työpaikoilla. Aito, kuunteleva ja osallistuva työpaikoilla olo on ensiarvoisen tärkeää.

Päivän kiertue suuntautui sekä tekniselle puolelle, että hoivaan. Maantieteellisesti liikuttiin Kuopiossa ja Siilinjärvellä.

 Keskusteltavaa riittii molemmilla puolilla. Suurin yhdistävä tekijä oli muutos, sen hallinta ja siinä toimiminen. Huomio kiinnittyi esimerkiksi siihen, miten ammattilaisia kuunnellaan ja heidän osaamistaan hyödynnetään näissä tilanteissa. Työntekijöillä pitää olla todellisia vaikutusmahdollisuuksia.

Siilinjärven vaakuna
Kiertäjät saivat selkeitä viestejä: tuntipalkkaisten sopimuksesta on pidettävä kiinni, 5 vuoden työsuhdeturva on säilytettävä kuntaliitostilanteissa ja palvelussuhteiden ehdoista on muutenkin pidettävä kiinni..

Työn vaativuuden näkyminen palkkauksessa nousi sairaaloissa esiin. Erityisesti mietitytti se, miten vaativuutta saataisiin huomioitua ja todellinen vaativuus näkymään myös eri työntekijäryhmien välillä. Lisäksi keskusteltiin organisaatiomuutoksista ja sairaaloiden sulkemisista ja potilaiden asemasta niissä tilanteissa.

Kerrottuaan minulle eilisen kulusta suuntasi aluepäällikkö Koskinen kohti tämän päivän työpaikkakierrosta. Hyvää työpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti