keskiviikko 8. toukokuuta 2013

"Todella hyvää jengiä!"

Sain puhelimen päähän eilen Vaasassa Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko -kiertueella mukana olleen jäsenpalveluyksikön vastaava Pertti Paajasen. Pertin päällimmäinen tunnelmatila oli, että kyllä meillä on "todella hyvää jengiä". Edessä saattoi olla vielä voimasana kuvailua tehostamassa.

Vaasassa kierrettiin eilen 5 eri työpaikalla, jossa kaikissa tunnelma oli periaatteessa hyvä, ja vastaanotto kohdillaan. Edelleen pätee se, että porukka on tyytyväisiä, kun heitä tullaan tapaamaan. Mutta vastapainoksi esiin nousi myös todella kovia asioita. Niitä, joissa joudutaan tosissaan miettimään, miten asiat hoituvat ja hoidetaan.

Yhdessä tapauksessa mietittiin sitä, miten työpaikoille käy liikkeenluovutustilanteessa. Tai vielä oli kesken sekin, että onko kysymyksessä todella liikkeenluovutus. Ollaan työntekijöiden kannalta keskeisten asioiden äärellä. Eli millä ehdoilla työt jatkuvat - jos jatkuvat. Edunvalvonta on tässä aika laajaa, kun asiaan ja sen tulkintaan ollaan vaikuttamassa.

Toisaalla tuli vastaan sellaisia työaikajärjestelyjä, että niitä voisi kuvailla sanalla "erikoinen". Vielä ei ole ihan selvää, mikä on näiden järjestelyjen laillisuus ja sopimusten mukaisuus. Mutta paljon kertoo se, että paljon nähneet ja kokeneet toimitsijat ja luottamusmiehet eivät olleet koskaan tällaisista järjestelyistä kuulleetkaan.

Yksi havainto, joka päivältä tuli, on se, että liiton tarjoamat jäsenedut tarjotaan keskimäärin hyvin huonosti. Siinä on liitolla viestinnän tehostamisen ja monipuolistamisen paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti