perjantai 10. toukokuuta 2013

Kovien miesten JHL

Kiersin aluetoimitsija Säkkisen ja sopimustoimitsija Korhosen kanssa Oulussa 8.5. työpaikoilla. Kävimme aika miehisillä työpaikoilla, ei ehkä niin tyypillisillä tässä liitossa. Aioin ensin kirjoittaa kivan jutun siitä, että JHL ei ole pelkästään hoiva -ja sosiaalialojen naisten liitto. Mutta niistä ongelmista, joita tuli vastaan, on vaikea kirjoittaa kivaa juttua. Kovilla miehillä(kin) on kovia ongelmia.

Raskonelaiset jutullaan
 Liitossa on monia miehisiäkin ammatteja. Ja toki kaikilla aloilla työskentelee sekä miehiä että naisia. Keskiviikkona kävimme Raskoneella, Oulun Energialla ja vietimme iltaa Finavian miesten kanssa. Muitakin miesvaltaisia työyhteisöjä liittoon kuuluu.

Joskus olen törmännyt sellaiseen ajatukseen, että miesvaltaisilla työpaikoilla menee automaattisesti jotenkin paremmin. Että ne kovat miehet hoitavat kovan edunvalvonnan niin hyvin, että kaikki on kunnossa. Nyt nähtyjen esimerkkien valossa voin kertoa, että ei tämä mikään yleinen sääntö ole.
Jiihooälläläinen työpaikka tämäkin


Vai mitä sanotte seuraavista esimerkeistä? Tikkaille kiivetään korjaustehtäviin ilman muita turvavarusteita, esimiehen keikkuessa tikkailla mukana. Työnantaja määrää korvaavaan työhön sairauslomalla joka toinen päivä, ilman että työstä on neuvoteltu yhteistoiminnassa, kuten työterveyslaki edellyttää. Vuokratyöläisiä käytetään korvaamaan vakinaista työvoimaa - ilman tehtäviin perehdyttämistä.

En tiedä johtuuko niistä työpaikoista, joissa olen
Oulun energialla
käynyt, mutta tällä kertaa huoli työssä jaksamisesta tuli selkeästi esiin. Oikeastaan jokaisen työpaikan miehet ihmettelivät, että miten tätä työtä (ikääntyessään) jaksaa tehdä, kun jaksamiseen ei kiinnitetä huomiota. Jopa niin, että kuulin kommentin :"täällä jos et jaksa, niin se on potkut".

JHL:ään kuuluu osaavia miehiä - ja naisia. Molemmat tarvitsevat yhtä lailla edunvalvontaa. Se ei ole sukupuolikysymys.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti