torstai 30. toukokuuta 2013

Työntekijöitä kiellettiin osallistumasta

Tero kasasi asioita esille nousseista
Keskiviikkona 29.5. JHL:n Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanja kiersi Juuassa ja Suonenjoella. Vaikka päivä oli jälleen kerran hyvä, on tämä silti niitä päiviä, josta ei ole niin helppo löytää myönteistä kerrottavaa. Huipennus tuli päivän lopussa, kun selvisi, että työpaikalla oli selvin sanoin kielletty työntekijöitä osallistumasta liiton tilaisuuteen - tarjoamatta kiellolle edes perusteluita.

Teknisellä puolella nousi päivän aluksi esiin kysymys moniosaamisesta ja sen huomiomisesta palkkauksessa.
Paikalle kokoontui iso joukko teknisen
 toimen työntekijöitä ympäri kaupunkia.


JHL:llä on sopimuksia, joissa maksetaan nk. moniosaajalisää. Vierailukohteessa koettiin, että heilläkin olisi hyvä sitä selvittää, sillä vuosien varrella on valunut yhä lisää ja erilaisia tehtäviä. Tämä otettiin ylös ja asiaa tarkastellaan tulevaisuudessa.

Rautalammilla vierailtiin koululla, jonka puhtaanapidossa on toivomisen varaa. Tai kyllä koulussa varmaan kohtuullisen puhdasta on, mutta siivoustyön toteuttamisessa on melkoisia puutteita. Työn mitoitus on kokonaan tekemättä ja työntekijöiden mukaan henkilökuntaa ei ole tarpeeksi. 

Kahvin jälkeen jokainen
 huolehtii kuppinsa tiskikoneeseen (Päivi Tick)
Työn johtamisessa on selkeää kehittämistä: koululle on muun muassa unohtunut ilmoittaa, että siivoustasoa lasketaan. Työn suorittajat joutuvat silloin vaikeaan tilanteeseen.

Suonenjoen kotipalvelussa lyötiin päivälle kuitenkin pohjat. Kampanjan tilaisuuteen saapuneet luottamusmiehet ja muiden esimiesten alaisuudessa työskentelevät kertoivat, että vanhustyön johtaja oli selvin sanoin kieltänyt työntekijöitä osallistumasta tähän JHL:n taukohetkeen.

Mitään perustetta tälle kiellolle ei esitetty. Tarvitseeko erikseen sanoa, kuinka käsittämätöntä toimintaa on estää työntekijöitä osallistumasta ammattiliiton tapahtumaan. Tapahtumaan, joka ei estä työn suorittamista. 

Paikallisten sanoin: "tämä ei jää tähän"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti