perjantai 5. huhtikuuta 2013

"Uskomatonta miten hienoa työtä voidaan tehdä puutteellisissa oloissa"

Kemissä varhaiskasvatusteemalla olivat tänään perjantaina 5.4. liikkeellä JHL:n Tuija Ahven,Susanna Haapalainen ja edustajiston puheenjohtaja Päivi Lilleberg. He vierailivat Kivikon päiväkodissa ja Syväkankaan koulun iltapäiväkerhossa. Kuvaavinta oli kierrokselta saatu lausahdus: "On uskomatonta, miten hienoa työtä voidaan tehdä ahtaissa ja osin puutteellisissa tiloissa".

Lausuntoa ei voi molempiin paikkoihin yleistää, mutta ensin mainitussa asia oli esillä. Päiväkodissa oli kuitenkin merkille pantavaa se valtavan hyvä henki, jossa töitä tehtiin. Parempaa on kuulemma vaikea löytää. Työntekijöillä oli selvästi käsin kosketeltava arvostus omaa, tärkeää, työtään kohtaan.

Kahvilla Kivikon päiväkodissa
 Iltapäiväkerholla taas puitteet olivat kunnossa, sillä se toimii melko uudessa koulurakennuksessa. Mutta kerhon ohjaajien työsuhteet ovat sellaiset, että niissä riittää puimista. Esille nousivat niin lomautukset kuin huoli kesä-ajan toimeentulostakin.

Toisaalta työjärjestelyihin oltiin tyytyväisiä. "Saa vaihdella hommia, ei tarvitse tehdä samaa koko ajan", oli heidän yhteinen viestinsä.
Keskustelua iltapäiväkerholla

Asioita puitiin tarkkaan läpi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti