keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

"Hyvä kun hengissä selvittiin"

Hyvää työpäivää! Kaikui eilen 23.4. Oulussa, kun kampanja oli paikalla. Pääasiallisena kohteena oli päivähoito ja Ainolan päiväkoti. Lisäksi ohjelmaan kuului kaupunginjohdon tapaaminen sekä jäsenistön kohtaamista muutoin.

Kampanjajuliste oli jo valmiina taukohuoneen ovessa
Päiväkoti Ainola on Oulun vanhin päiväkoti, jolla on jo sadan vuoden perinteet. Onneksi sekä päivähoidon olosuhteet, että työntekijöiden asemakin ovat tässä ajassa ehtineet kehittyä.

Huolenaiheitakin on. Oulussakin sijaistilanne on polttava. Päteviä sijaisia on hyvin vaikea saada. Tästä kertoo sekin, että yksi valmistunut nuori oli tullut käymään päiväkodilla esittelemään papereitaan, jos joskus olisi jotain. Tällä oli löytynyt töitä samalta istumalta.

Kasvavassa ja nuoressa kaupungissa on myös selkeä ongelma riittävyydessä - sekä tilojen, että työntekijöiden. Ongelma tiivistyi käynnillä : "Kun sekä tilat, että tekijät loppuvat kesken".

Päivi Niemi-Laine kuuntelee työntekijöiden näkemyksiä
Myös kesäajat koettiin rankoiksi. Lähinnä sen johdosta, että silloin aina kannetaan vastuuta koko kaupungin lapsista, tehdään ns. kesäpäivystystä. Kun asia tuli puheeksi, kysyttiin läsnäolevalta työntekijältä, joka oli viime kesänä ollut tätä tekemässä, että miten meni. Vastaus tuli napakasti: "Hyvä kun hengissä selvittiin". Silti vastauksessa oli ammattilaisen hymy ja tekemisen into mukana.

Hyvää työpäivää! Saako olla materiaalia?
Käynnillä mukana ollut toimialajajohtaja Päivi Niemi-Laine totesi kuunneltuaan työtenkijöitä ja vertailtuaan omia kokemuksiaan lasten päivähoidosta, että "hoitajat ovat taitavia yhteiskuntavaikuttajia". He pyrkivät vaikuttamaan työskentelyolosuhteisiin monin eri tavoin.

Selvää on myös se, että on vaikea ymmärtää, miten paineistetussa tilassa näitä töitä tehdään. Rautaiset ammattilaiset tekevät loistavaa työtä. Tähän verrattuna onkin käsittämätöntä, että tällaiset toimivat kuntapalvelut joidenkin toimesta kyseenalaistetaan
Tarkkaavaisena tilaisuudessa

Päiväkodista, Varpulan puolelta, löytyy myös piano, jota
kuulemma talossa liikkuva kummitus käy välillä soittamassa

Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanjaan kuuluu,
että työpaikalle mentäessä sinne videdään kahvia ja pullaa.

JHL:n edustajat Oulun kaupungintalolla keskutelemassa
apulaiskaupunginjohtajan ja henkilöstöjohtajan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti