tiistai 30. huhtikuuta 2013

"Kyllä näitä töitä täytyy rakastaa!"

Vappu on suomalaisen työn juhla. Suurella osalle työtätekevistä suomalaisista vappuaatto on työpäivä. Tässä hengessä Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanja kiersi myös tänään vappuaattona. Kohteena oli Seinäjoen kaupunki ja sen työpaikat. Tänään toivotettiin hyvän työpäivän lisäksi hyvää vappua!

Pääluottamusmies Jouni Pellikka oli vastassa Eskoon
hienossa JHL:n toimistossa
Kampanja vieraili Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymässä, Seinäjoen keskussairaalassa ja Kivipuron kuntoustuskodissa. Vappukin näkyi työpaikkojen arjessa, mutta kyllä tavalliset työhön liittyvät asiat olivat vähintään yhtälailla esillä ja mielessä.
Aluepäällikkö Elina Luoma ottaa kampanjakasseja mukaan


Eskoossa vierailtiin kolmessakin eri pisteessä, joissa tavattiin henkilökunnan lisäksi myös asukkaita. Käynnillä tuli selväksi, että kyllä tietyt työt vain ovat kutsumusammatteja. Kahvin ääressä nuori työntekijä sanoi, että "ei näitä töitä tekisi, jos näitä ei rakastaisi". Asioina olivat muutoin esillä työn vaihtelevuus ja hankalien asiakkaiden kohtaaminen.

Sekä Eskoossa, että päivän muissa kohteissa oli länsä epävarmuus. Päätöksiä odetellaan ja tahdotaan. Eli terveisiä sote-uudistuksen tekijöille: epävarmuus on pahinta, asiat pitää saada päätöksen. Ihmiset haluava tietää jatkuvatko työt ja missä. Tiivistävänä näkemyksenä kuulimme, että "Kyllä Suomessa näyttää päätöksentekokyvyttömyys valuneen  Helsinkiin"
Välinehuoltoon tutustumassa

Seinäjoen keskussairaalassa kävimme välinehuollossa ja logistiikkapalveluissa. Työtilojen ahtaus ja kiire olivat puheisa. Hieno hetki oli, kun poistuimme kahvitilasta ja käytävään kuului: "Otetaanko nyt toinenkin kierros kahvia ja kakkua, vapun kunniaksi?" Tarjoilu ja hetki käytettiin hyväksi.

Kivipuron työntekijöitä tauolla
Kierrospäivän päätteeksi käytiin Kivipurossa, jossa tarjotaan kuntoutuskoti-, palvelukeskus- ja toimintakeskuspalveluita. Huoli tulevaisuudesta tuli esiin, mitä tapahtuu toisaalta sotainvalidikuntouksen hiipuessa ja toisaalta "Mennäänkö jatkossa palveluseteleillä vai millä?". Kuvaava kommenti saatiin myös siitä, miten työpaikoilla koetaan kuntien strategiatyö: "Pakkohan se on yrittää juosta näiden erilaisten strategioiden perässä".

Vappuaaton työpaikkakiertueella olivat mukana aluepäällikkö Elina Luoma, toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine ja hallituksen jäsen Kirsi Mattila.
Hallituksen jäsen Kirsi Mattila ja aluepäällikkö Elina Luoma

Taukokakku pöytään

Seinäjoella tuotiin komiaa kakkua pöytään

Seinäjoen keskussairaalan logistiikkapalvelujen väkeä
                                 

Hyvää vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti