maanantai 15. huhtikuuta 2013

Hyvää koulupäivää?

JHL:n opiskelijat innostuivat käynnissä olevasta työpaikkakierroskampanjasta. Kun puhutaan hyvästä työpäivästä, niin opiskelijat pohtivat sitä, mitä on hyvä koulupäivä. Ei vähäpätöisiä pohdintoja, kun ajatellaan, että JHL:n jäsenistä 5,2% on opiskelijoita ja  valtakunnallisessa opiskelijayhdistyksessä on yli 16 000 jäsentä.

Hyvän koulupäivän resepti
Opiskelijayhdistys oli viime viikonloppuna koolla Tampereella. Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanja nousi siellä esiin ja tästä saatiin tälläinen spin-off ajattelu. Hyvän vertauksen pohdintaan tarjoaa se, että nyt puhutaan työpaikkojen kiertämisestä ja toisaalta oppilaitoksissa kierretään jatkuvasti koulutiedotuksen merkeissä.

Tampereella synnytettiin hyvän koulupäivän reseptiä. Siihen kuuluvat ainakin toimivat tilat ja muut fyysiset opiskelun edellytykset, toimiva liikenne, ruoka ja taloudelliset edellytykset.

Ruoka puhutti paljonkin. Esiin nousi siinä myös se, että ei ole ihan pikkuasia kuka ruuan valmistaa, onko se ns. omaa työtä vai ostetaanko se ulkoa. Samoin oppilaitosten omistajuus puhututti - käydäänkö yksityisesti vai julkisesti ylläpidettyä koulua.

Onnellinen (JHL) opiskelija ?
Ainakin iloiselta näyttää
Tuleva työelämäkin oli mukana puheissa. Vastaako opetuksen laatu, opettajien osaaminen - etenkin työelämätietous - ja muu opiskelu niitä vaatimuksia, joita työelämä asettaa? Paljon keskutelua herättivät myös se valmistavatko työssäoppiminen ja työharjoittelu tarpeeksi työelämään.

Jotta voidaan toivottaa hyvää työpäivää tulevaisuudessa, niin pitää olla mahdollisuus toivottaa myös hyvää koulupäivää! Ja tauko on paikallaan myös opiskellessa.


Hyvää koulupäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti