tiistai 16. huhtikuuta 2013

"Hienoa, että ammattiliitto tuli mukaan arkeemme"

Huhtikuun puolivälissä, 15.4., tehtiin varhaiskasvatuspitoinen kampanjapäivä. Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanja vieraili kahdessa päiväkodissa, liminkalaisessa Linnukassa ja tuposlaisessa Vanamossa. Nämä käynnit sopivat hyvin yhteen käynnissä olevan Ota syliin varhaiskasvatuskampanjamme kanssa.

Marjo Katajisto
Kävin jututtamassa JHL:n erityisasiantuntija Marjo Katajistoa, joka oli käynneillä mukana. Työpaikoilla mentiin nyt mukaan päiväkotien arkeen, sillä he olivat olleet lapsiryhmissä mukana ja ruokailleetkin lapsien kanssa. "Leikittiin, liikuttiin ja laulettiin", Kajaisto kertoo, "Ja siinä samalla kuultiin työntekijöiden kuulumisia".

Linnukassa heillä oli ollut myös kahvipöytä, jossa työntekijät kävivät, miten ryhmistä pääsivät. Myös päiväkodin johtaja oli paikalla. Hän antoi erittäin myönteistä palautetta siitä, että ammattiliitto oli kiinnostunut tutustumaan siihen arkeen, jota he elävät.

Tupoksen Vanamossa vierailtiin päiväuniaikaan, mutta työpaikkakiertäjiä ei kuitenkaan ollut unille päästetty. He tapasivat kuitenkin suurimman osan työntekijöistä niitä lukuunottamatta, jotka olivat lasten unia valvomassa.

Erityisesti näillä käynneillä nousivat esiin määräaikaiset työsuhteet ja työvuorosuunnittelu. Määräaikaisia työsuhteita on käytetty vähän samaan tapaan kuin koulunkäynninohjaajilla eli työsuhde on ollut vain syksystä kevääseen. Työvuorosuunnittelussa oli etenkin jälkimmäisessä paikassa isoja ongelmia ja se puhututti työntekijöitä.

Käynneillä kysyttiin myös työntekijöiden mielipidettä tulevaan varhaiskasvatuslakiin. Ehdoton näkemys oli, että sitova ryhmäkoko tulisi määritellä lainsäädännössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti