torstai 19. syyskuuta 2013

Pitkää ja suoraa tietä

Keskiviikkona 18.9. Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko suuntasi kohti Pohjois-Satakuntaa ja Kankaanpäätä. Sieltä matka jatku vielä pitkää ja suoraa tietä Honkajoelle.


Reiman ryhmäperhepäiväkoti sijaitsee Kankaanpäässä Pohjois-Satakunnassa. Ulkoilemaan ryhmiksen pihaan oli tullut muut tiimiläiset ja kaikkiaan parikymmentä taaperoa.

Kahvikupposen lomassa oli mukava tavata tuttuja ja käydä keskustelua perhepäivähoitajien työstä. Esimiestyö ei heitä tyydytä. Kehityskeskusteluja ei pidetä. Iso ongelmia kerrakseen.
Hoitajat kokevat, että Kankaanpäässä oltaisiin ajamassa perhepäivähoitoa ja ryhmistoimintaa alas. Isoille, monipaikkaisille päiväkodeille he sanovat tiukasti EI. heidän työnsä on paljon vanhemmuuden tukemista ja opastamista arjen asioissa.
Tyytyväisiä he olivat tiiminvetäjien järjestämiin yhteisiin tapahtumiin ja retkiin. Työssään heitä innosti lapset, ulkoilut, joustava työ ja kun on voinut pitää omat lapset kotona hoidossa.
Linnikan ryhmis on 12-paikkainen ryhmäperhepäiväkoti. Täällä työntekijöitä askarrutti ylityöt ja niiden korvaaminen sekä työajat. Muutoksia saattaa olla ryhmikseen toimintaan tiedossa, mikäli ryhmis muuttuu vuororyhmäkodiksi. 
Honkajoella tykättäisiin perhepäivähoidosta hoitomuotona, mutta ongelmana on, ettei  hoitajia, useista yrityksistä huolimatta, saada palkattua. Työ ei kiinnosta tarpeeksi. Kiinteä kuukausipalkka olisi yksi ratkaisu, totesi JHL:n edustajiston varapuheenjohtaja, pomarkkulainen Jaana Heininen.
Honkajoella vierailivat JHL:n edustajiston varapuheenjohtaja ja Pomarkun pääluottamusmies Jaana Heininen ja Satakunnan aluetoimistosta Seija Johansson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti