perjantai 6. syyskuuta 2013

Kun saisi tehdä omia töitään

Eilen liikuttiin Tampereella yliopiston ja varhaiskasvatuksen merkeissä. Kampanja kävi siis päiväkodissa, että Tampereen yliopistolla. Monipuolinen - ajatuksia herättävä - kampanjapäivä.

Päivähoidon puolelta tuli päivän suurin mietinnän aihe. Työntekijät olivat sitä mieltä, että jos ei kaikki, niin moni asia, olisi hyvin, jos saisi rauhassa tehdä omia töitään. Heidän vahva kokemuksensa on, että liikaa aikaa ja energiaa menee hallinnolliseen ja suunnittelutyöhön.

Varmasti on niin, että hallinnolla ja suunnittelulla on paikkansa - ja arvonsa. Mutta jos ihmisistä tuntuu, että se haittaa heidän varsinaista toimenkuvaansa, niin jossain on virhe. Todennäköistä on, että virhe on töiden määrässä, joskin se voi olla myös tuessa ja tehtävien jaossa.

Päivähoidossa puhuttivat myös hallituksen päätöksestä johtuen päivähoidon tulevaisuus, kodinhoidontuki, subjektiivinen päivähoito ja alan palkkaus.

Yliopistolla tavattiin monipuolisesti porukkaa eri kulttuureista ja päästiin sillä tavalla ytimeen, että eniten puhututti liiton merkitys ja tarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti