torstai 15. elokuuta 2013

Vastaanotto: positiivinen

Olen tainnut jo useamman kerran kirjoittaa, että työpaikkakiertäjät on otettu hyvin vastaan. Ammattiyhdistysliikkeellä ei ole sikäli hätää, että sen työn tärkeys ymmärretään: asioista ollaan valmiita keskustelemaan. Liiton pitää vain muistaa käydä paikan päällä, ruohojuuressa, keskustelemassa työntekijöiden kanssa. "Pitäis tulla useammin käymään", oli viesti jonka aluetoimitsija Eeva Eronen Keski-Suomen aluetoimistolta oli eilen saanut.

Ravitsemus -ja puhtaanapitoalan työntekijöitä tauolla
Keskiviikkona 14.8. oltiin ensin Viitasaarella, välillä Pihtiputaalla, ja lopuksi vielä uudestaan Viitasaarella. Kaupungin varikolla, Metsäsaaren työkeskuksessa, palvelukeskus Sopukassa ja Viitasaaren terveyskeskuksessa oltiin valmiita keskustelemaan ja kertomaan työpaikan kuulumisista ja ongelmistakin.

Työkeskuksessa työskentelee kehitysvammaohjaajia, jotka
huolehtivat asiakkaista ja varmistavat näille mielekästä
tekemistä.
Etenkin varikolla nousivat esiin teknisen sopimuksen yksityiskohdat, ehkä johtuen siitä, että alasta vastaava sopimustoimitsija Hannu Salminen oli matkassa mukana. Mukana oli sellaisia ns. yleiseen edunvalvontaan liittyviä asioita, joita ei sopimuspöydissä ratkaista, mutta joihin voidaan vaikuttaa. Nämä liittyvät mm. verotukseen. Myös sopimuksen palkitsevuus ja pisteytys puhuttivat.

Päivän aikana törmättiin - taas kerran - myös siihen tosiasiaan, että puutteellinen johtaminen aiheuttaa käytännön ongelmia. Tai tässä tapauksessa puuttui kokonaan johtaja. Sellaisen voi tosiaan kuvitella aiheuttavan vajausta johtamisessa. Työntekijöiden kertoman mukaan tämä näkyy erityisesti suunnittelussa ja asioiden järjestelyissä.

Toisella työpaikalla saatiin sovittua myös konkreettista jatkoa, kun työaikakysymyksissä oli epäselvää. Mukana kiertämässä ollut luottamusmies lupasi järjestää aiheesta erillisen
Palvelukeskus Sopukka. Tauko paikallaan!
tilaisuuden, jossa epäselvyydet voidaan käydä läpi ja katsoa järjestelmän toiminta.

JHL tuottaa kyllä tietoa erilaisista työelämän kysymyksistä. Näitä kaivattiin kuitenkin työpaikoille entistä paremmin saataville ja tiiviinä paketteina. Eronen kertoi, että etenkin nyt oli kysyntää tiedolle ostopalveluiden suhteesta omaan tuotantoon.

Ja vielä muuta? Kyllä. Eevan muistiinpanoista löytyi aiheita ainakin työvuorolistojen epäselvyyksistä, JHL:n tulevaisuudesta, työvoimavajauksesta, suojavaatekysymyksistä ja varallaolosta.

Täysipainoinen on päivä ollut Viitasaarella ja Pihtiputaalla ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti