perjantai 16. elokuuta 2013

Töitä tehdään, mutta millä ajalla?

Tekniseltä varikolta
Ja terveisiä Saarijärveltä! Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kampanja kiersi siellä eilen 15.8.muutamalla työpaikalla. Tänään puhelimen päähäni saamani aluepäällikkö Esa Springare oli tyytyväinen päivää ja kiertäjien saamaan vastaanottoon. "Aina siellä odotetaan ja tulee tunne, että ollaan tervetulleita", hän totesi.

sopimustoimitsija Salminen
Päivän isoin kysymys olivat olleet työaikajärjestelyt. Tässä tapauksessa on käynyt niin, että työaikajärjestelmään on tehty muutos, mutta työntekijät eivät ole kovinkaan hyvin, jos ollenkaan, asiasta perillä. Tiedottaminen ja asian selittäminen on siis epäonnistunut. Olisihan mukavaa ja hyödyllistäkin tietää, millä ajalla töitä tehdään.

Asiasta otti pääluottamus onneksi kopin ja asiaa lähdetään selvittämään. Springare oli luottavainen ja totesi, että tämä tulee jatkossa varmasti kuntoon. Tällaisia erityistarpeita ja niiden selvittämistä varten onkin hyvä järjestää omia tilaisuuksiaan - myös työajan ulkopuolella.

Tauolla
Vastaan tuli myös mitoituskysymys. Nyt laitoshuoltajien tapauksessa on työn mitoitus muutenkin suhteellisen tiukka ja heille on siihen vielä lisätty uusia tehtäviä, joista osa on selkeästi hoidollisia. Seuraava vaihe eli uusien työnkuvien tekeminen on sitten jäänyt tekemättä, joten mahdollista vaikutusta palkkaan ei ole arvioitu.

Keski-Suomen kiertue jatkuu tämän viikon osalta vielä tänään Karstulassa.


Hyvää työpäivää! Tauko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti