tiistai 13. elokuuta 2013

Eletään tässä päivässä

Ja näin on Hyvää työpäivää! Pidetäänkö tauko kiertue saatu polkaistua liikkeelle myös syksyn osalta. Kiertue jatkui siitä mihin se keväällä jäi, eli Keski-Suomesta. Eilen oltiin liikkeellä Konnevedellä ja Äänekoskella. Päällimmäiseksi viestiksi jäi ehkä se, että vaikka tulevaisuus pelottaakin, sitä ei pidä liikaa jäädä murehtimaan.

Työpaikkakäyntien syvin olemus. Viesti työpaikalla tilaisuudesta
Tavoitin JHL:n hallituksen jäsenen Ari Saastamoisen, joka oli eilen työpaikoilla ihmisiä jututtamassa. Hänestä päivä oli ylipäätään hyvä - ja väkeäkin oli kuulemma yllättävänkin hyvin paikalla. Hän osoitti myös muille mukana olleille, niin työntekijöille kuin aktiiveillekin, kiitosta. "Hyvin tämä sujuu, kun on näin osaavaa porukkaa mukana".

Arin mukaan liiton vahvuus on juuri siinä, että meillä osataan kohdata ihmiset ihmisinä. Mennään aidosti mukaan ja paikalle, ei tehdä asioista liian vaikeita. Erityisesti Saastamoisen mieleen oli jäänyt Äänekoskella vierailtu keittiö, jossa vallitsi hyvä henki ja loistava huumori.

Pelkona tosin on se, että miten kauan ollaan kunnan työntekijöitä. Yksityistämisen ja ulkoistamisen pelot ovat vahvoja. Voisi ehkä todeta, että kriisitietoisuus on jo liiankin syvällä tajunnassa. Ari totesi kuitenkin nyt puhelimessa, että eilen paikan päällä, että "ei kannata murehtia sitä, mikä on tulevaisuudessa, vaan elää tässä ja nyt ja nauttia hetkestä".

Muuten esille oli tullut paikallisia kysymyksiä, kuten yhtiöittämistä ja siihen liittyviä järjestelyitä.

Kysyin hallituksen jäsen Ari Saastamoiselta vielä sitä, että miten hän näkee työpaikkakiertämisen, sen tärkeyden ja jatkon. Hän totesi, että työpaikoilla läsnäolo on välttämätöntä, mutta konseptia voisi jatkossa kehittää siten, että yhdistyksen puheenjohtaja ja pääluottamusmies kiertäisivät arjessa työpaikoilla.

"Kun nyt tehdää tällaisinä tapahtumina, niin minua vähän surettaa se, että vain pieni osa työntekijöistä voi osallistua tilaisuuksiin. Pitäisi pystyä enemmän olemaan arjessa läsnä", Ari totesti. Tästä on helppo olla samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti