torstai 21. maaliskuuta 2013

”On se vaan semmoinen liitto, että pitää huolta”

Työpaikkakäynnillä päiväkodissa
Työpaikkakäyntikampanjan ensimmäinen päivä päättyi eilen (20.3) Rovaniemeläiselle Rantavitikan päiväkodille. Tunnelma oli käynnillä ollut niin hyvä, että vielä illallakin tuli  myönteistä palautetta kertoo tänään tavoittamani Anne-Mari Juotasniemi paikallisesta JHL yhdistyksestä. Päällimmäisen palautteen kertoo tämän merkinnän otsikko.

”JHL on semmoinen liitto, että se muistaa työntekijöitä, kun isommatkin pomot tulevat meitä katsomaan”, oli ollut yksi palaute joka Juotasniemelle oli tullut. Työpaikkakäynti päiväkodille koettiin oikein mielekkäänä.


Kampajakassi (sisällä kahvia ja makeaa purtavaa)
sai hyvän vastaanoton
Rantavitikan päiväkodissa työntekijät ovat hyvin järjestäytyneitä – ja nimenomaan JHL:n jäseniä. Lastenhoitajista yhtä lukuun ottamatta kaikki kuuluvat meille ja opettajistakin muutama on jäseniämme, Juotasniemi kertoo. Nyt tehdyn kaltaiset työpaikkakäynnit aiheuttavatkin aina keskustelua myös järjestäytymisvaihtoehdoista.

Ongelmallisena asiana päiväkodin arjesta nousi käynnillä esiin se, että sijaistukset ovat hankala asia. Työvoima on mitoitettu juuri siten, että kun kaikki ovat töissä, niin homma toimii ja työt sujuvat. Mutta heti, jos joku on poissa, alkavat ongelmat. Sijaisia, varsinkaan päiväkodin arkea tuntevia sijaisia, on erittäin vaikea saada.

Kun kampanjamme teemana on tauko, niin sekin puhutti. Päiväkodissa kuuluu työntekijöille yksi 10 minuutin tauko, jolloin voi poistua lapsiryhmästä. Se koetaan jaksamisen kannalta erittäin tärkeänä. Tosin aina sitäkään ei ehditä pitää.

Ota syliin –kampanjassa jaettavat lorupussit kelpasivat myös hyvin ja otettiin mielellään vastaan. Lorupussissa on korteille painettuja loruja, jotka voidaan pussista sokkona vetää ja sitten lukea – ja vaikka esittääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti