keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kampanja ajoi Kolariin


”Hyvää työpäivää!”, toivotus kuului tänään Kolarissa. Tavoitin käynneillä mukana olleen järjestötoimitsija Tanja Vornasen päivän viimeisen vierailun jälkeen matkalta Kolarista Rovaniemelle. Hän kuvasi vierailujen tunnelmia hyväksi ja totesi, että ”Ei ole mistään vielä pois käännytetty”. Äänestä kuului, että silmäkulmassa oli tämän kommentin kohdalla pilkettä.

Vaikka tunnelma ja vastaanotto ovat olleet hyviä, niin esiin nousevat aiheet eivät sitä kaikin puolin ole olleet. Yksi perusjuttu tulee vastaan: ”Liksat on pienet ja arvostus on huono”, Vornanen kertoo. On helppo kuvitella, että siitä aiheesta riittää sekä mielipiteitä, että todellisia ideoita, miten asiaa voidaan korjata. Tärkeintä lienee se, ettei laiteta päätä pensaaseen.

"Hyvää työpäivää", Kolarin kirjasto. Kuvassa :
 Kyllikki Viljasalo, Sirpa Tolonen ja Sanna Kaulanen
Käynneillä nousivat esiin myös järjestelyvaraerien jakaminen ja kuntatalouden niukkuus. Kolarissa oli ehditty ja päästy kysymään myös kunnanjohtajalta ja hallintojohtajalta, mitä heidän työpäiväänsä kuului. Jotenkin kummasti esiin nousivat soteuudistus, kuntarakenne ja muut julkisuudesta tutut uudistukset. Samat asiat kuuluvat keskusteluttaneen myös työntekijöiltä.

Vornanen kertoo vielä saaneensa olla tällä viikolla mukana kahtena hyvin erilaisena kampanjapäivänä. Eilen kierrettiin sairaalaan monissa eri pisteissä välinehuollosta ruokapuoleen ja käytiin vielä palvelutalossa. Ja tänään oli kirjastoa ja kunnantaloa.

Ensi viikolla suunnataan sitten Ranualle, Sodankylään ja Kemiin. Luvassa niin jääkäriprikaatia kuin päivä –ja vanhainkotiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti