perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hyvän työpäivän resepti

Kampanjassamme peräänkuulutamme hyvän työpäivän reseptiä. Jokaisella on varmaan hieman eriävä näkemys siitä, mistä tekijöistä se oma hyvä työpäivä koostuu. Näitä näkemyksiä on hyvä - ja mukavakin - vertailla. Ja miettiä myöhemmin mitä yhteistä näillä on. Kampanjasivuillemme on jo ensimmäinen resepti tullutkin.

Yksi resepti hyvään työpäivään. Kerro omasi!
Kirjoitimme oman näkemyksemme reseptistä. Tai no, oman ja oman. Kyselimme mielipiteitä JHL:n Facebook sivuilla siitä, mitä aineksia tässä reseptissä voisi olla. Siitä sitten vedettiin yhteen. Tästä huolimatta kyse on vain yhdestä näkemyksestä, eräästä mielipiteestä. Asiasta on varmasti muitakin näkökulmia.

Toisaalta hyvä työpäivä ei ole pelkästään mielipidekysymys. Kyllä lainsäädäntö ja työtehtosopimukset antavat oman viitekehyksensä siihen, mitä edellytyksiä pitää olla kunnossa. Lienee turvallista olettaa, että jos asiat eivät ole lain ja sopimusten vaatimalla tolalla, on vaikea olla hyviä työpäiviä?

Kääntäen taas on niin, että vaikka pykäliä noudettaisiin, niin silti ei välttämättä voida hyvin. Työpaikalla viihtyminen ja hyvä työpäivä kun ovat niin sanotusti henkimaailman juttuja. Monen asian pitää olla kunnossa, jotta päivä olisi hyvä.

Mikä on sinun reseptisi hyvään työpäivään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti